Храни – Референции
Тук ще намерите преглед на някои от нашите референции за промишлен контрол на миризмите в категорията храни.Контрол на миризмите при готвене на скариди
Инсталация за борба с устойчивата миризма на риба, отделяна при обработката на скариди. Тук са поставени 6 броя нискошумни пулверизатори.
Три пулверизатора са поставени вътре и пулверизират в близост до скаридите, под системата за изпускане на въздух.
Отвън са поставени три пулверизатора, оборудвани с трасиращ елемент (против замръзване). Един пулверизатор беше поставен близо до пълненето, а два – на изхода на системата за изпускане на въздух.
Дезодориране при преработка на лук
В отделите, в които се реже лук, служителите често се притесняват от “миризмата на лук”: от една страна, от силната миризма, която се отделя при рязане, а от друга, от дразненето на очите, причинено от миризмата на лук.
Два пулверизатора са поставени в близост до режещия апарат, което намалява миризмата и дразненето на очите.
Намаляване на миризмите в хале за бройлери
Тук е инсталиран дезодорант Ecodor, за да се контролира миризмата на оборски тор, която се отделя навън и съдържа много амоняк.
Тук под навеса (действащ като контактна зона) са инсталирани 14 броя пулверизатори с високо налягане.
Контрол на миризмите при съхранение на мазнини
При пълненето и изпразването на контейнер за съхранение на (растителни) мазнини се отделят миризми.
Чрез свръхналягане в контейнера въздухът се неутрализира чрез изолирана контактна камера от нашия ензимен дезодорант Ecodor EC250.
Предотвратяване на неприятни миризми в близост до ресторант за бързо хранене
При печенето на различни закуски тук се появяват високи миризми.
Въздухът, излизащ през покрива, се обработва с помощта на 4 пулверизатора с високо налягане.
Атомизаторите разпръскват разтвор на Ecodor EC250 : вода в съотношение 1:250, като измерват олфактометрична ефективност на отстраняване на миризми от средно 95 %. Понастоящем 8 ресторанта са оборудвани с такава инсталация.
Контрол на миризмите в ресторант
Изпаренията от готвенето, отделяни по време на печенето на пилета на дървени въглища в ресторант “Пиле”, се изпускат в околността през покрива на ресторанта с аспиратор.
Тъй като ресторантът се намира в центъра на града, заобиколен от апартаменти/къщи, има много оплаквания от местни жители за неприятни миризми.
Ecodor инсталира нискобюджетна система за дезодориране, оборудвана с 4 дюзи за сгъстен въздух, които неутрализират изпускания въздух с дезодориращия продукт EC250.