Пречистване на води / Утайки – Референции

Тук е представен преглед на някои от нашите референции за промишлен контрол на миризмите в категорията пречистване на води.

Премахване на неприятните миризми в пречиствателната станция за вода

В близост до собствена пречиствателна станция за отпадни води (фармацевтична промишленост): инсталирана е една инсталация за пречистване на въздуха вътре и извън сградата за пречистване на отпадни води.
Един дифузьор третира миризмата, идваща от утайкоуплътнителя, а четири дифузьора третират зоната, в която се намира камерната филтърна преса.
Други пет разпръсквача са монтирани отвън и неутрализират миризмата от утайките.

Премахване на миризми в пречиствателна станция за вода (държавна администрация)

С помощта на 35 пулверизатора миризмата, която се отделя от винтовите помпи, басейна за събиране на пясък и басейна за предварително утаяване, се намалява значително в околната среда.
Инсталацията се контролира от температурен сензор, така че пулверизаторите работят само при температури над 21 °C.

Премахване на миризми от пречистване на вода (биоротор)

При почистването на камионите-цистерни получените отпадъчни води преминават през биологична пречиствателна станция (биоротор), която ги пречиства.
В аерационния резервоар на пречиствателната станция се отделя миризма на H2S и NH3, която се неутрализира с помощта на четири пулверизатора и ензимен дезодорант EC250.

Контрол на миризмите в кланица за свине за пречистване на вода

Отпадъчните газове, които се отделят периодично от вътрешна пречиствателна станция за вода, трябва да бъдат ефективно дезодорирани. За да се гарантира правилното третиране на отпадъчните газове, на пътеката са монтирани 5 вентилатора за мъгла, които разпръскват продукта Ecodor EC250.
За тази цел правилното обезмирисяване на отпадъчния газ се извършва преди въздухът да попадне в зоната на обезмирисяване (в този случай в жилищна зона).

Неутрализиране на миризми от утайки от отпадъчни води

Утайките от пречистването на водата се съхраняват в контейнери.
Тъй като контейнерите за утайки не могат да се затварят по време на пълнене и тъй като са разположени на открито, понякога се появяват високи миризми.
За да се неутрализират тези миризми, се използват 6 пулверизатора за сгъстен въздух, монтирани над всеки контейнер, които третират миризмите. Атомизаторите разпръскват разтвор на Ecodor EC250 : вода в съотношение 1:250.

Премахване на миризми в пречиствателна станция за вода

При вътрешното пречистване на вода на компания, която преработва отпадъци, се появяват високи миризми в нередовни периоди от време.
По време на тези пикови натоварвания се използват 12 пулверизатора със сгъстен въздух, за да се неутрализира миризмата, която се отделя през покрива.
Пулверизаторите разпръскват разтвор на Ecodor EC250 : вода в съотношение 1:250.

Контрол на миризмите в инсталация за сушене на утайки

По време на изхвърлянето на утайки от пречиствателни станции в два бункера за утайки се отделят високи концентрации на компоненти на миризмата.
Въздухът се извлича чрез вентилатори в долната част на бункерите. Веднага щом се отворят капаците на бункерите, дезодорантът Ecodor се включва автоматично и след предварително зададено време отново се изключва автоматично.
И двата бункера са оборудвани с 3 пулверизатора, които след това неутрализират количеството на компонентите на миризмата до приемливо ниво.